Haber

Aksaray’da Drone’larla Kırmızı Işık İhlalleri Tespit Edildi

Aksaray’da kırmızı ışık ihlallerini kontrol eden polis, drone ile sürücülerin ışık ihlallerini metrelerce uzaktan tek tek tespit etti.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte trafik yoğunluğunun yaşandığı bulvar ve caddelerde trafik ihlal kontrollerini sürdürüyor. Bediüzzaman Bulvarı, Atatürk Bulvarı, 50. Cadde ve Selçuk Caddesi’nde denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, trafik kural ihlallerini yerinde tespit ederek cezai işlem uyguluyor. Yaklaşık 2 saat süren spot uygulamalar pozisyon değiştirilerek tekrarlanır. Kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri ihlalleri ve cep telefonu kullanımının önlenmesi amacıyla yapılan kontrollerde, sürücülerin araç plakaları esas alınarak cezai işlem POLCEP sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Drone ile kırmızı ışık ihlalleri tespit edildi

Trafik Tescil Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bediüzzaman Bulvarı’nda gerçekleştirdiği denetimlerde, kural ihlalleri drone kamerasının dikkatinden kaçmadı. 50 metrelik yol kavşağında yapılan denetimde 1 halk otobüsü ve 1 otomobilin kırmızı ışık ihlalleri drone kamerasına yansıtılırken, araçların ihlalleri de hem drone hem de radar görüntüleme cihazıyla kaydedildi. Polis ekipleri, 2 aracın sürücüsüne 951 TL’den toplam 1.902 TL’ye kadar para cezası verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kontrollerin gece gündüz devam edeceği belirtildi. -AKSARAY

haber-bahcesaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu