Haber

Arkeologlar Orta Çin’de 570 Antik Mezar Buldu

ZHENGZHOU, 9 Mart (Xinhua) — Arkeologlar, Çin’in orta kesimlerindeki Henan eyaleti Sanmenxia’da İlkbahar ve Sonbahar Dönemi’nden (MÖ 770-476) Qing Hanedanlığı’na (1644-1911) kadar 570 antik mezar gün ışığına çıkardılar. .

Sanmenxia Kültürel Eserler ve Arkeoloji Enstitüsü’ne göre, tüm antik mezarlar, Eylül 2021’den Eylül 2022’ye kadar kazıların yapıldığı şehrin batısındaki Shanzhoucheng mezarlığında bulunuyor.

Arkeologlar, mezarlardan bronz sehpalar, toprak kaplar ve tabaklar dahil olmak üzere 3.000’den fazla mezar nesnesi ortaya çıkardılar. Bunlardan en dikkat çekici olanı, kentin kuruluşundan bu yana ilk kez bulunan Savaşan Devletler Dönemi’ne (M.Ö. 475-221) tarihlenen üç takım bronz çandır.

Enstitüden Yan Fei, “Antik mezarların 228’i İlkbahar ve Sonbahar Dönemi ile Savaşan Devletler Dönemi’ne aittir. Mezarlar yoğun bir şekilde dağılmıştır ve düzenlemeleri nispeten düzenlidir.”

Yan, Shanzhoucheng mezarlığının tüm sisteminin iyi korunmuş ve düzenli olduğunu, bunun da söz konusu dönemde Henan eyaletindeki mezarlık düzenini ve sosyo-politik değişiklikleri incelemek için değerli arkeolojik bilgiler sağladığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu