Ekonomi

ATO Başkanı Gürsel Baran: KDV oranlarının farklı olması sorununu çözmeliyiz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir eser alırken ve satarken farklı KDV oranları hesaplandığını belirterek, “Bu durumun mutlaka çözülmesi ve alım-satım süreçlerinde aynı oranların uygulanması gerekiyor.” İfadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, derneğin 60 Nolu Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Yiyecek ve İçecek Sektöründe KDV Uygulamalarına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Vergi Dairesi yetkilileri, komite üyeleri ve daire temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran, departmanlarda farklı KDV oranları uygulandığına, bu durumun işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırdığına ve kafa karışıklığına neden olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu durumdan en çok yiyecek içecek departmanının etkilendiğini belirten Baran, “KDV oranlarının farklı olması bizim için büyük sorun. Bir ürünü alırken farklı, satarken farklı KDV oranı hesaplanıyor. Bu durumun mutlaka çözülmesi ve satın alma ve satış süreçlerinde aynı oranların uygulanması gerekmektedir.” Gereklidir.” değerlendirmesini yaptı.

Baran, Ankara Vergi Dairesi’nin Oda üyeleri adına gelen taleplere yapıcı bir yaklaşım sergilediğini ve sorunların çözümünde de destek verdiklerini belirtti.

Vergi mükellefleri bilgilendirildi

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürü Ali Aslankaya da toplantıda, yeme-içme sektörünün herkesi ilgilendirdiğini, bu nedenle kapsamlı toplantılarla mükellefleri bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtti.

ATO 60 Nolu Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş, Kovid-19 salgını ve sonrasında yaşanan küresel olayların yiyecek içecek sektörünü olumsuz etkilediğini, sektörün farklı KDV uygulamaları nedeniyle çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu