Ekonomi

Battalgazi Belediyesi’nde en düşük personel maaşı 12 bin liraya çıktı

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokolle Battalgazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 12 bin TL’ye çıkarıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ile görüştü. Ziyarette Başkan Güder ile Şube Başkanı Geleri arasında imzalanan ‘Ek Protokol’ ile Battalgazi Belediyesi’nde çalışan 806 kadrolu işçinin maaşlarında iyileştirme yapıldı. Çalışanların ücret ve sosyal haklarını kapsayan ortalama TÜFE yüzde 15,4 iken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatıyla bu oran sosyal yardım payı eklenerek yüzde 26’ya çıkarıldı. İmzalanan protokolle Battalgazi Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 12 bin civarına çıkarıldı.

“Uygulayan ilk ilçe belediyesi oldu”

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm çalışanlara gösterdiği sosyal yardım payı ek artışını Doğu Anadolu bölgesinde ilk uygulayan ilçe belediyesi oldu. Belediye Başkanımız Osman Güder önemli bir çalışma yaptı. çalışanlarının maaşlarına yüzde 26 zam yapıldı. Tüm çalışanlar adına başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. 2023 yılında da daha iyi hizmet, birlik ve beraberlik için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

“Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz”

Alın terinin ve emeğin en şanlı servet olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Osman Güder, “2023 yılı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin yüzyılı olarak belirlendi. Battalgazi Belediyesi olarak ülkemizin çağına yakışır bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzyıl Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz Belediye bizim Evimiz Bu evi çalışanları ile birlikte paylaşıyoruz Bu ailenin her bir ferdinin memnuniyeti bizi çok ama çok mutlu ediyor TÜİK TÜFE’yi açıkladı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm çalışanlara verdiği hakları, Battalgazi Belediyesi personelimize yansıtalım dedik.Yüzde 15.4 olan TÜFE oranına yüzde 10.6 ekleyerek bu oranı yüzde 26’ya çıkardık. Ayrıca tüm personelimize günlük 15 lira ulaşım eki verilmesine karar verdik.Liderimiz bölgede ilçe belediyeleri arasında henüz ortalarda yer aldı.Bunu zam yapan tek belediye. olduğumuzu belirten bir paylaşım oldu. Buda bizi memnun etti. Yaptığımız bu yumuşatma ile en düşük çalışanımızın maaşı 12 bin civarında olacak. Çalışanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. – MALATYA.

haberguzelbahce.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu