Haber

Burdur Belediye Başkanı: 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz pansiyonun kaldırılması kararı bize bağlı değil

MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, toplu ulaşımda 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz biniş kartlarının kaldırılması kararının Burdur Belediyesi’nden kaynaklandığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri Federasyonu’nun Burdur’daki bahisle ilgili açıklama yaptığını kaydeden Ercengiz, “Öncelikle bu konunun bizimle alakası olmadığını belirtmek isterim. Ne Burdur Belediye Meclisi’nin ne de Burdur Belediye Meclisi’nin almış olduğu bir karar yok. Yönetim.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz biniş hakkının kaldırıldığı iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi.

“BELEDİYE MECLİSİNDEN KARAR YOK”

Ali Orkun Ercengiz konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz günlerde Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticileri tarafından yapılan bir açıklama neticesinde, Türkiye Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Federasyonu tarafından planlı bir açıklama olarak Burdur’da bu açıklama yapılmış olup, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ücretsiz 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alınmaktadır.Öncelikle belirtmek isterim ki bu konunun bizimle bir ilgisi yoktur.Ne Burdur Belediye Meclisinin ne de idarenin almış olduğu bir karar yoktur.Bu karar özel sektör tarafından alınmış bir karar olarak duyurulmuştur. artan mazot fiyatları, artan maliyetler ve artan tüketim sonucunda bu maliyetleri karşılayamadıkları için en azından azaltmak için böyle bir yola başvurduklarını belirtmişlerdir. Bu tüketim maddesinin belediye tarafından alınmış bir karar olarak gösterilen ve hem belediyemizi hem de siyasi fikirlerimizi yıpratmaya çalışılan kasıtlı bir eylem olduğunu düşünüyoruz.

“ÖZEL HALK OTOBÜSÜ FEDERASYONU VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KONUSUNU YORUMLAMAK”

Şunu ifade etmek isteriz ki; biz de geçtiğimiz aylarda halkçı belediyeciliğin ve halkın yanında olan belediyeciliğin güzel örneklerini vermiş bir belediye olarak depremzedelerimizin gelişlerinde ücretsiz biniş kartı vererek yanlarında olduğumuz toplu taşımayı ücretsiz sağlamak için geçtiğimiz aylarda , ulaşım veya Burdur’da geçici konaklama. Aldığımız kararla Türkiye’ye örnek olmuş bir belediyeyiz. Buradan bir şeyler çıkararak bizi yıpratmaya çalışmalarını doğru bulmuyoruz. Özel Halk Otobüsleri Federasyonu tarafından 15 Ekim’e ertelenen bu kararın olumlu bir karar alınmaması halinde yeniden gözden geçirilmesini Burdur’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza duyururuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından. Yapacaklarına söz verdiklerini biliyorum. Bu nedenle bu konunun muhatabı doğrudan belediyeler arasında değil, Özel Halk Otobüsleri Federasyonu, Ulaştırma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında olacaktır. Yerel yönetimler bu işin içinde değil. Kontrol ve fiyat belirlemede sadece mahalli idareler yetkili ve sorumludur. Bu nedenle hiçbir yerel yönetimin veya vatandaşımızın bu konuda bizi suçlamasını doğru bulmuyoruz. Aksine yerel yönetimlerin talepleri doğrultusunda bu kararların birkaç ay daha ertelendiğini vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz.”

Büyüdüğünü bilmesini istiyoruz.”

kocasinan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu