Ekonomi

Çapa Medikal ve Umayana Ar-Ge’den Sağlık Alanında Önemli İş Birliği

Teknopark İstanbul, derin teknoloji girişimciliğinin gelişimi için yeni işbirliklerine devam ediyor. Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi (Cube Incubation) girişimcilerinden Umayana Ar-Ge; Sağlık sektörünün lider tedarik zinciri yönetimi şirketi Çapa Medikal ile iş birliği yapıldı.

Umayana Ar-Ge ve Çapa Medikal İşbirliği’nin imza töreni Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi. Umayana Ar-Ge, Çapa Medikal iş birliği ile dermatoloji ve diş hekimliği alanlarında patentli ürünler ile radyoterapi ve kemoterapi tedavisi sırasında oluşan yaraları önleyen ve güzelleştiren çalışmalar üretecek. Eserler sadece eczanelerde satılacak. Düzenlenen imza törenine; Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Umayana Kurucu Biyokimya Uzmanı. Hülya Dağöttüren, Çapa Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Avşar, Çapa Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Öztaşkın ve Gülbin Müftüoğlu katıldı.

“Ciddi projelere katkı sağlıyoruz”

İmza töreninde bir konuşma yapan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Çok önemli projeler üreterek Türkiye ekonomisine ve dünyaya katkı sağlıyoruz. Bu ekosistemin en değerli katkısını yapan motor diyebileceğimiz birimlerinden biri de Kuluçka ve Hızlandırma Merkezimizdir. Teknopark İstanbul olarak şirketlerimizin ve girişimcilerimizin potansiyelini gördüğümüze inanıyoruz. Technopark İstanbul’da derin teknoloji ile yürütülen nitelikli projeleri yaptığımız işlerle değerli çıktılarla taçlandırırken, süreçlerimizi iyileştirecek yeni çalışmalara imza atmak için bizi motive ediyor. Savunma sanayi, siber güvenlik, enerji, yapay zeka ve robotik sistemler, biyoteknoloji gibi birçok alanda Ar-Ge faaliyetleri yürüten Teknopark İstanbul, 400’ü aşkın firma ve 9 bin Ar-Ge mühendisi ile 3 bine yakın ulusal projede derin teknoloji üretiyor. Bu iş birliği için Çapa Medikal ve Umayana Ar-Ge yetkililerine teşekkür ediyorum.”

“İyi yapacağız”

Umayana Kurucu Biyokimya Uzmanı. Hülya Dağöttüren yaptığı konuşmada “2014 yılından bu yana üzerinde çalıştığımız bu projede dünya pazarlarını hedef alarak çalışmalarımıza yön verdiğimizi ancak Çapa Medikal ile işbirliği yapmaktan son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Ürünlerimizin kendi ülkemizden çıkması. Çapa Medikal’in köklü ve etik bir iş anlayışına sahip olması ve sadece ülkemizde değil uluslararası ticarette de adından söz ettirmesi nedeniyle güzel işlere imza atacağımıza inancımız tamdır.”

6 değerli eser üretilecek

Dağöttüren sözlerini şöyle sürdürdü: “İlaç ve tıp branşlarının dinamikleri farklı. Ar-Ge çalışmalarından pazara kadar bu konudaki regülasyonları takip etmek ve en baştan hedef belirleyerek çalışmaları piyasaya sürerken her adımın iyi planlanması gerekiyor. Bu nedenle Teknopark İstanbul’un sunduğu Ar-Ge altyapısı ve ticarileşmede sağladığı takviyeler oldukça değerliydi. Takım bire birde de değerlidir. Her ekip üyesinin kendi alanında donanımlı olması ve tabii ki yine mevzuata uygun olarak üretim yapılması gerekmektedir. Umayana, derin teknoloji ile üretilmiş patentli bir moleküler bileşiğe sahiptir. Bu patentli formüller ile dünyada ilk kez kanser yaralarını önlediğimizi klinik çalışmalarımızla kanıtladık. Onkoloji, dermatoloji ve diş hekimliği alanlarında 6 adet Murnia ürünümüz bulunmaktadır. Bu çalışmalarımız Çapa Medikal’in bir iştiraki olan Honnes Health’in Sakarya fabrikasında üretilecektir. ABD’de yaşayan ortağım Gülbin Müftüoğlu Unilever, Nestle, J&J şirketlerinde üst düzey yöneticilik ve pazarlama tecrübesine sahiptir. Umayana’nın küresel stratejilerini yönetiyor.”

Eczanelerde satılacak

Honnes Health tesislerinde 6 adet eserin ISO standartlarına uygun olarak üretileceğini söyleyen Çapa Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Avşar, “Ürünlerin patentli ve etkili olmasının yanı sıra hastaya ulaşması da son derece önemli. . Çapa Medikal’in kurduğu satış ve pazarlama ekibi ile ürünlerin sağlık profesyonellerine tanıtımı ve eczanelerden satışı gerçekleştirilecek.”

Çapa Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Öztaşkın da şu bilgileri verdi: “Onkoloji alanında mukozit ağız jeli, radyodermatit krem ​​ve kserostomi (ağız kuruluğu solüsyonu) ilk etapta Murnia markasıyla piyasaya sunulmaya başlandı. Kemoterapi ve radyoterapi alan kanser hastalarında mukozitin yaygın ve ne yazık ki etkili bir tedavi yöntemi olduğunu anlatan Murnia ağız jeli, koruyucu ve tedavi edici özelliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış dünyada ilk üründür. Bu alanda ilk kez imzalanan bu iş birliği, ülkemiz ve dünya için ne kadar önemli bir adım olduğunu gösteriyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

cermikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu