Haber

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Başkanımız Müthiş Bir Performans Gösterdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, oyCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanya döneminde en çok çalışan kişi olduğunu belirterek, “Bu yaşta bile 60-70 günlük kampanyaya çoğu zaman serumlarla dayandık ama genel başkanımız büyük bir özveri gösterdi. Yaşına rağmen performansı asla tartışmaya açmayacağız, genel başkanımızın yanında olacağız, başkanımızın yanında olacağız, parti içinde bir çatışma çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Elazığ İl Başkanlığı’nda seçim sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Erol dedi ki:

“BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERE BAKACAĞIZ”

“Bir ayda 2 önemli seçim yaşadık. İlki 14 Mayıs’ta 28’inci Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 28 Mayıs’ta ise iki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Elbette her seçimin sonucu farklı değerlendirilebilir ama Elazığ’da ülkemizin gerçekleri 28 Mayıs’ta hem TBMM’de hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye genelinde rekorlar kıran teşkilatımızın birlik, beraberlik ve gücünü anlatan bir hikaye yazdık. Bundan sonra da çalışmalarımızın takipçisi olacağız. Bu sürecin takipçisiyiz, önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız.

“GENEL BAŞKANIMIZ MUHTEŞEM PERFORMANS VERDİ”

Cumhuriyet tarihimizin seçimleri demokratik bir kültürdür, demokratik bir gelenektir. Her seçimin kendi kazananı ve kaybedeni vardır ama sonucun prestijiyle millet iradesi ne ise onu korumak, tanımak ve saygı duymak vatandaş olarak sorumluluklarımızdan biridir. Şunu söyleyeyim; Teşkilatımız burada iken bu seçimde en çok çalışan ve yorulan kişi sayın genel başkanımızdır. İnanılmaz bir performansla çalıştı. Politikalar, söylemler, mitingler, geziler ve Türkiye’deki sıkıntıların analizi ile ilgili programlar inanılmaz bir kampanya yürüttü. Biz bile bu yaşta 60-70 günlük bir kampanyada birden fazla serumla ayağa kalktık ama genel liderimiz yaşına rağmen üstün bir performans sergiledi.

“Gelecekten umutsuzluğa kapılmaya gerek yok”

Alınan oylara bakıldığında seçim sonucunun kazanmak veya kaybetmek olarak yorumlanması olağandır ancak sonuca baktığımızda gelecek için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Bu bir seçim. Oy kazanır veya kaybeder. İlişkileri, kuralları ve koşulları çok farklı olabilir ama şunu söyleyebilirim; Öncelikle başkanımı tebrik ederim. Sonucun prestijiyle, elinden gelen tüm çabayı, yeterli niyet ve inanılmaz performans, düzgün çalışma ile aldı. O çalışmanın sonucunda seçimi kazanmış olsaydık, Türkiye için başka bir gelişme, daha liberal bir Türkiye, hak, hukuk ve adaletin daha kurumsallaştığı ama sonunda seçimleri kaybettiği bir Türkiye olacaktı. seçim sonucu pahalı olmalı.

“CUMHURBAŞKANI GENEL BAŞKANLIĞINI TARTIŞMAYA AÇMAYACAĞIZ”

Genel liderimizin genel başkanlığını asla tartışmayacağız. Genel liderimizin yanında olacağız, onu destekleyeceğiz. Parti içinde fitne çıkmasına, fitne çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Çünkü genel başkanımızın samimiyetine, iyi niyetine ve bu işte çalışkanlığına güveniyoruz. Elazığ teşkilatı olarak bu anlamda inancımız tamdır. Ben de Sayın Başkanı tebrik ediyorum. Sonuç olarak ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Yeni dönemde Türkiye’de kurumların ve yasaların geçerli olduğu, 85 milyon vatandaşımızın vatandaşlık haklarının eşit olduğu, insanların ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı, devletin liyakatle yönetildiği bir dönemi temenni ederim. bu konudaki dileklerimi de iletiyorum.

“ELAZIĞLI HALKI BİZE İŞLERİ DENETLEME YETKİSİ VERDİ”

Sonucun prestijiyle de üzerimize çok büyük bir yük bindirildi. Elazığ seçmeni şuna karar verdi; Ben yine Cumhur İttifakına ülke yönetimi konusunda yetki verdim ama o yine Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili olarak onların çalışmalarını denetleme, takip etme, yönetme, sorunlarının takipçisi olma yetkisini bize verdi. Elazığ’daki siyasetçiler bu Elazığ bölgesinde. Milletvekilleri olarak geçmişte olduğu gibi geçmişte de Elazığ’ın sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. Elazığ’ın sorularını TBMM’de, ulusal basında ve Elazığ kamuoyunda seslendirmeye devam edeceğiz. sahibi olmaya devam edeceğiz. Kimse paniğe kapılmasın. Yeni seçilen arkadaşlarımızı da sürece dahil etmek için daha çok çalışacağız. Daha çok gelip gideceğiz. Daha çok çalışacağız. Bundan sonraki dönemin hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kurumuma da şunu söylüyorum; üzülmeyin, cesaretiniz kırılmasın. Değerli olan bir işte emeğinizin gerçek değerini görebilmenizdir. Elazığ teşkilatı adına konuşuyorum. Biz üzerimize düşeni yaptık, 14 Mayıs’ta da yaptık ve başardık. Ve 28 Mayıs’ta yaptık.

“ELAZIĞ’TA TARİHİ BİR REKOR KIRDIK”

14 Mayıs’ta tarihi bir rekor kırdık. Hem Meclis’te hem de Cumhurbaşkanlığı’nda oylarımızı ikiye katladık. Türkiye’de birçok köşe yazarının gündeme getirdiği bir konu oldu bu. Elazığ’da siyasi sonuçlar 28 Mayıs’ta yeniden tüm baskılara, devletin tüm gücünü kullanmasına rağmen oylarımızı yeniden artırdık. Yani değerli Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Önderimiz Kemal Kılıçdaroğlu; 14 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri ​​arasında oylarını artırarak devam etti. Cumhurbaşkanımız yüzde 70 alırken o oyunu 2 bin civarında artırdı ama biz yüzde 28 olan oyunu 29.70’e çıkardık. Yani baktığınız zaman Elazığ Türkiye ortalamasında en çok oyu alan illerden biri haline geldi. Bunda emeği geçen tüm parti teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bu demokrasinin gereğidir. Seçim sonuçları hepimiz için kabul edilebilir. Bir dahaki sefere oylarımızı nasıl yükselteceğiz? Önümüzde hem Elazığ bazında hem de Türkiye bazında bir yerel seçim var ve aldığımız belediyeleri yeniden nasıl seçime sokabiliriz, nasıl bir seçimle seçime gidebiliriz diye yeni bir planlamaya ve yapılanmaya ihtiyaç var. alacağımız belediyelerle ilgili izlememiz gereken strateji. Aldığımız sonucun prestijiyle bu şehirden yeniden seçilmiş bir milletvekili olarak her zaman şehrimin ve teşkilatımın yanındayım. Ülkemiz için hayırlısı diyorum. Ülkemize hayırlı olsun istiyorum ama şunu da son kez iletmek istiyorum. Bu seferberlik boyunca genel liderimizin samimiyetine, çalışkanlığına, bilgi ve becerisine güvenimiz tam olduğundan, her koşulda ve koşulda değerli generalimizin yanında ve arkasındayız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Genel liderimizin başkanlığını parti içinde asla tartışmaya açmayacağız.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

habercemisgezek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu