Ekonomi

Citi’ye Göre Kazançlardaki Düşüşün Ardından Nike Hisselerini Satın Alma Fırsatı

Nike (NKE) 2024 mali yılı üçüncü çeyrek kazançlarını 21 Mart’ta açıklayacak ve Citi analistleri, kazançların açıklanmasının ardından şirketin hisse fiyatında yaşanabilecek olası bir düşüşün yatırımcıların hisse satın alması için iyi bir fırsat sunabileceğini öne sürüyor.

Finansal hizmetler şirketi, ikinci çeyrek kazanç açıklamasından bu yana şirketin gelir tahminlerine ilişkin iyimserlikte kayda değer bir düşüş de dahil olmak üzere Nike’ın şu anda karşılaştığı çeşitli zorluklara işaret etti.

Başlıca sorunlar, envanter kontrolündeki gelişmelere rağmen Kuzey Amerika bölgesinde arz fazlası ve sürekli yüksek seviyelerde indirimlerin yanı sıra perakendecilerin sipariş verme konusundaki ihtiyatlı davranışlarını içeriyor.

Ayrıca, Çin ve Avrupa’daki ekonomik koşullar öngörülemez ve istikrarsız olmaya devam etmektedir.

Araştırma sonuçları ayrıca Nike’ın ana rakibi Adidas’ın küresel pazardaki payını geri kazanmakta olduğunu ve bunun da NKE’nin karşı karşıya olduğu rekabet zorluklarını artırdığını göstermiştir.

Analistler, “Bu engelleri ve önemli yeni inovasyonların yokluğunu göz önünde bulundurarak, 2025 mali yılı satış büyümesi tahminlerimizi düşürdük (%7’lik fikir birliğine kıyasla %3,5’e) ve yönetimin bu kazanç görüşmesi sırasında 2025 mali yılı geliri için düşük tek haneli bir yüzde büyümesi öngörmesini bekliyoruz” dedi.

“Gelir beklentilerinin revize edilmesini, kısa vadeli hisse fiyatı düşüşüne yol açabilecek olası bir ‘güverte temizliği’ olayı olarak yorumluyoruz, ancak bu tür bir düşüşü hisse satın almak için bir fırsat olarak görüyoruz” diye devam ettiler.

Citi, üçüncü çeyrek açıklamasından önce Nike için fiyat hedefini düşürerek 135 dolardan 125 dolara çekti.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

kumruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu