Haber

Erdoğan-Putin telefon görüşmesi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonla görüştüğünü belirterek, “Talepler karşılandığında Rusya Tahıl Koridoru Anlaşması’na geri dönecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan geldi. Peskov, “Kamuya açık olan ve olmayan çok sayıda görüşme var. İki cumhurbaşkanı arasındaki bu telefon görüşmesi, Lider Putin’in daha önce duyurduğu uluslararası bir görüşmedir.” Peskov, görüşmenin detaylarının daha sonra açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Tahıl Koridoru Anlaşması için “Talepler karşılandığında Rusya Tahıl Koridoru Anlaşması’na geri dönecektir” dedi. Rusya’nın bunu daha önce defalarca dile getirdiğini kaydeden Rus sözcü, “Rusya anlaşmaya dönmeye hazır. Rusya’ya ait olan kısımlar uygulanmalı. Ancak şu ana kadar bu yapılmadı.”

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından Nisan ayında başlayan müzakereler sonucunda 22 Temmuz 2022’de Tahıl Koridoru Anlaşması imzalandı. Başlangıçta 120 gün geçerli olan Tahıl Koridoru Anlaşması birkaç kez askıya alındı. kez ve daha sonra tekrar uzatıldı. Nihayet Mayıs 2023’te varılan ve 60 gün daha uzatılan anlaşma, 17 Temmuz’da sona erecekti ancak Rusya, anlaşma süresinin bitimine saatler kala anlaşmadan çekildiğini duyurdu. – MOSKOVA

haberartuklu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu