Haber

Eski sevgilisini ilk duruşmada öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Üsküdar’da eski sevgilisi Elif Güneş’i (32) otomobilde 3 el ateş ederek öldüren Koray Gülbar (35) için ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Tutuklu sanıklar Koray Gülbar, Atınç Demir, Serkan Çelik ve Yasin Oflaz cezaevinden Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirildi. Duruşmaya diğer sanık Aykut Ağılkapı katılmadı. Duruşmaya Elif Güneş’in ailesi de katılırken, salonda tarafların avukatları hazır bulundu.

SANIK AĞLAMAKTAN SAVUNAMIYOR

Koray Gülbar’ın savunmasında Elif’e aşıktık. Yaklaşık 10 yıldır birlikteyiz. Elif, Atınç’a ‘Koray’a ulaşamıyorum’ deyip konum gönderdi. Atınç bana ‘Bir arkadaşa gideceğiz’ diyerek Elif’in attığı pozisyona götürdü. Elif’i görene kadar onunla tanışacağımızı bilmiyordum. Oraya vardığımızda 5 dakika sonra Sevilay ve Cahide kendi arabalarıyla yanımıza geldiler. Olay günü üzerimde silah vardı çünkü Atınç ile birlikte Elif’i rahatsız eden tekelci büfesinin yanında havaya uyarı ateşi açacaktık. Elif bindiğimiz arabaya binip ‘Neden buradayız? “Neden bu insanlarla dolaşıyorsun?” O sordu. Arabayı çalıştırdım. Elif’i kardeşi Abdullah’a götürmek için yola çıktık. Elif bana ‘Seninle konuşacaktık’ dedi. Atınç ile Cahide arasında bir anlaşma yapacaktık” dedi. Yolda tartıştık. Abdullah’a götüreceğimi söyleyince birden çılgına döndü. Beni arabaya alma demeye başladı. Elif ile de elbisesinden dolayı tartıştık.Onu istemediğimi söyledim dedi.Sanık Koray Gülbar bir süre sonra ağlamaya başlayınca savunmasına devam edemedi.

Diğer sanıkların savunmalarının ardından savcı mütalaasını verdi. Savcı, Koray Gülbar ve Atınç Demir için ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. Atınç Demir, Serkan Çelik, Yasin Oflaz ve Aykut Ağılkapı’nın “delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek” suçundan 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mahkeme, sanıklara mütalaaya karşı savunmaları için süre vererek Serkan Çelik ve Yasin Oflaz’ın tahliyesine karar verdi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Koray Gülbar’ın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, zanlının arkadaşı olan ve ikiliyi bir araya getiren Atınç Demir hakkında ‘kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Elif Güneş’in kuzeni Seher bulundu, müebbet değil idam istiyorum. Neden kendini savunuyor? Genç bir can aldı. Neden özgürlük istiyor, çok merak ediyorum. Katilin savunulduğu bir ülkede yaşıyoruz. İçeri girmemiz gerektiğinde izin verilmedi. Yaşadıklarımızı anlatmak istedik ama içeri alınmadık. Bu doğru mu, kanun mu? Adalete güvenir adalete sığınırız ama adalet bizi yüzüstü mü bırakmalı? O delikte çürümesini istiyorum dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu