Haber

Genel Sağlık-İş: “Sağlıkta Şiddet Doluyor!”

Gaziantep Tıp Fakültesi’nde görev yapan Dr. Ersin Arslan’ın görevi başındayken bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Arslan’ın ardından her 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Emek Günü olarak anılır oldu ve sağlıkta şiddete karşı kınama mesajları verildi.

Günümüzde sağlıkta şiddet, hem doktorların hem de sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların başında gelmektedir. Sağlıkta Şiddet Araştırması’nın sonuçlarını açıklayan Genel Sağlık-İş Sendikası, sağlık çalışanlarının yüzde 50,3’ünün hasta ve yakınları tarafından şiddete maruz kaldığına dikkat çekerek, alınan önlemlerin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

“Dr. Ersin Arslan’ı Unutmadık”

Gaziantep’te hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ersin Arslan’ın 10 yıl önce bugün öldürülmesiyle 17 Nisan her yıl Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak anılmaya başlandı. Genel Sağlık-İş Sendikası, ‘Dr. “Ersin Arslan’ı Unutmadık” başlıklı basın açıklamasında; sağlıkta şiddet araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Genel Sağlık-İş Genel Lideri Dr. Derya Uğur, araştırma sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 50,3’ünün çalışma hayatları boyunca hasta veya yakınlarından şiddet gördüğünü belirterek, araştırmaya katılanların tamamına yakınının, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı alınan önlemlerin yeterli olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 97,9 oldu. .

Sağlıkta Şiddete Karşı Kararlı Duruş Vurgusu!

Dr. Bunu sağlamakla yükümlü olan siyasi iktidar, uyguladığı sağlık politikaları ve kullandığı siyasi söylemlerle sağlıkta şiddeti körüklüyor. 14 Mayıs seçimleri sonrasında oluşacak siyasi gücün sağlıkta şiddete karşı zayıf bir durum göstermesi ve sağlıkta şiddetin önlenmesi için kararlı bir duruş sergilemesi hayati önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonlarını değerli bir şekilde etkileyen sağlıkta şiddet önlenemezse sağlık hizmetinin kalitesi de önemli ölçüde etkilenecektir. Çünkü sağlık çalışanlarının işten ayrılma sebeplerinin başında sağlıkta yaşanan şiddet geliyor.

Sağlıkta Piyasalaşmaya Son!

Sağlık çalışanları ile hastaları karşı karşıya getiren sağlık kurumlarının piyasalaştırılmasına son verilmesi ve sağlık çalışanlarının toplum nezdindeki prestijinin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirten Genel Başkan Uğur, “Genel olarak Sağlık-İş olarak sağlıkta şiddetle, şiddete zemin hazırlayan ticarileşmiş sağlık politikalarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu