Ekonomi

ING hisseleri kazanç artışıyla %5 değer kazandı, güçlü 1. çeyrek sonuçları açıkladı

AMSTERDAM – ING Group (AMS:INGA), 2024 yılının ilk çeyreği için analist beklentilerini aşan ve güçlü bir ticari performansa işaret eden 1.578 milyon Avroluk önemli bir net sonuç bildirdi. Bankanın kazançları, yatırımcıların haberlere olumlu tepki vermesiyle hisselerini %5,21 oranında artırdı.

Finans kuruluşunun vergi öncesi kârı 2.293 milyon Avro olarak gerçekleşirken, 4 çeyrek boyunca özkaynak getirisi %14,8 oldu. Güçlü sonuçlar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %11 artış gösteren ücret gelirlerindeki önemli artış ve kredi ve yükümlülüklerden elde edilen esnek net faiz geliriyle desteklendi.

ING’nin CEO’su Steven van Rijswijk, güçlü performansı bankanın stratejik uygulamalarına bağlayarak şunları söyledi: “Toplam gelirimiz güçlü kalmaya devam etti ve bu çeyrekte hem Bireysel Bankacılık hem de Toptan Bankacılıktan gelen katkılarla çift haneli ücret geliri büyümesi ile desteklendi.” Ayrıca bankanın operasyonel verimliliğinin de altını çizerek, işletme giderlerinin düşük düzenleme maliyetleri ve iyi yönetilen kendi maliyetleri nedeniyle azaldığını belirtti.

Banka ayrıca 99.000 birincil müşteri ekleyerek müşteri tabanında büyüme kaydettiğini ve net çekirdek mevduatlarının 13,5 milyar Avro, net çekirdek kredilerinin ise 4,2 milyar Avro arttığını bildirdi. Bu rakamlar ING’nin müşteri çekme ve elde tutma becerisini göstermekte ve bankanın hizmetlerine olan güveni ortaya koymaktadır.

ING, sermaye tahsisi stratejisi doğrultusunda 2,5 milyar Avro tutarında bir hisse geri alım programı açıklamıştır. Bu hamle, bankanın sağlam sermaye pozisyonunu ve hissedarlara değer sunma taahhüdünü yansıtmaktadır.

İleriye dönük olarak ING, 2025 yılına kadar tüm pazarlarda ana Bireysel ürünler için sürdürülebilir alternatifler sunma hedefine uygun olarak Bireysel Bankacılıktaki sürdürülebilirlik tekliflerini geliştirmeye devam etmeyi amaçlamaktadır. Bankanın sürdürülebilir finansman alanında devam eden çabaları, geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla harekete geçirilen sürdürülebilir finansman hacminin %13 artarak 24,7 milyar Avro’ya ulaşmasıyla kendini göstermiştir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kargi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu