Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçiye tohum ve gübre desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal yumurta tavukçuluğu ve modern sera takviyeleri gibi hayata geçirdiği onlarca projeyle üreticileri mutlu etmeye devam ediyor. Tarımsal üretime ara vermeden devam etmek. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “2024 Bahar Yem Bitkisi Tohum ve Gübre Destekleme Projesi” kapsamında Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere tohum ve katı organomineral bazlı gübre desteği sağlayacak. Yüzde 50 hibe desteği doğrultusunda üreticilerden talepler alınmaya başlandı.

50 BİN DÖNÜM MISIR TARLASI

Muhtarlık İşleri Dairesi Tarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen yem bitkisi tohum desteği projesi kapsamında yaklaşık 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibe ile 1200 ton katı organomineral baz gübre ve 100 ton çiftçiye dağıtılacak. (6500 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu. Proje doğrultusunda Kocaeli genelinde yaklaşık 50 bin dönüm mısır tarlasının desteklenmesi hedefleniyor. Güçlendirme kapsamında üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile belirlenen yerlere başvuru yapabilecek.

İSTEKLER ALINMAYA BAŞLADI

İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe, Gölcük ilçelerindeki çiftçiler başvurularını 7-16 Şubat tarihleri ​​arasında Büyükşehir Belediyesi İşler Daire Başkanlığı Hizmet Binası’nda yapabilecek. Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçelerindeki üreticiler, 7-9 Şubat tarihleri ​​arasında Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet binasında taleplerini yerine getirebilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler 7-16 Şubat tarihleri ​​arasında Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda başvuru yapabilecek. Karamürsel ilçesindeki üreticiler de başvurularını 9 Şubat Cuma günü Karamürsel Belediyesi’ne yapabilecek.

DESTEK TALEPLERİ

Üreticilerin 1 paket tohum için en az 7 dönüm araziye sahip olması gerekiyor. 1 paket tohum talep eden çiftçilere 7 paket organomineral gübre verilecek. Mısır tohumu talep edenlere gübre desteği verilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

konyaalti-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu