Ekonomi

Küresel piyasalarda bilanço dalgalanmaları

Açıklanan bilançoların bankacılık krizi endişelerini yeniden artırmasıyla ABD Hisse Senetleri Çarşamba gününü kayıplarla kapattı.

Ülkede Tüketici İnancının Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye inmesi de kayıplarda etkili oldu. S&P 500 yüzde 1,58, Nasdaq 100 yüzde 1,89 düştü. ABD vadeli endeksleri bu sabah Microsoft’un ve Alphabet’in güçlü bilançolarının desteğiyle toparlansa da, Çarşamba günkü kayıpların etkisi Avrupa vadeli endeksleri ve Asya borsalarında görülüyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bir ayın en düşük seviyesinden kapanacak. Hong Kong Hang Seng olumlu ayrışıyor. Demir cevheri fiyatının Aralık ayından bu yana ilk kez 100$’ın altına düşmesi, Çin’den gelen talebin beklendiği kadar toparlanmadığına işaret ederek emtia üreten şirketlerin hisselerinin düşmesine neden oldu.

Salı günü yüzde 0,44 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yatay seyrediyor.

Teknoloji bilanço dönemi güçlü başladı

Hem Alphabet’in hem de Microsoft’un mali tabloları iddialardan güçlü geldi ve ABD’deki büyük teknoloji şirketlerinin bilanço dönemi iyi başladı.

Google’ın sahibi olduğu Alphabet, ilk çeyrek satışlarını 56,98 milyar dolarlık ortalama varsayımın üzerinde 58,07 milyar dolar olarak bildirdi. Şirketin bulut birimi de ilk kez kar yağdı.

Alfabe payı kapanışın ardından yüzde 6’ya yakın yükseldi. Microsoft Corp., Mart ayında sona eren üç aylık dönem karının hisse başına 2,45 dolar, gelirinin ise yüzde 7,1 artışla 52,9 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bloomberg anketlerinde hisse başına kazancın 2,24 dolar, gelir beklentisinin ise 51 milyar dolar olması bekleniyordu.

Microsoft CFO’su Amy Hood’un “Yapay zeka platformları dalgasına liderlik etmeye ve onu desteklemek için yatırımlar yapmaya kararlıyız” demesinin ardından şirketin hisseleri vadeli işlemlerde 302 dolara yükseldi. Hisseler günü 275,42 dolardan kapattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu