Haber

Millet İttifakı toplantısı sona erdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştükten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü.

Bu görüşmelerin ardından Akşener, Millet İttifakı toplantısı öncesi son dakika masasına oturma kararı aldı.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde saat 16.00’da başlayan başkanlar toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GÜZEL Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal masada.

Liderlerin ortak metni imzaladığı öğrenildi. Birazdan Saadet Partisi Genel Merkezi önünde açıklama bekleniyor.

Ne oldu?

CHP, DÜZGÜN Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı, ‘aday’ toplantısını 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. 5 saatten fazla süren görüşmenin ardından 6 liderin imzasıyla ortak açıklama yapıldı ve aday üzerinde ‘ortak anlayışa’ varıldığı belirtildi. Parti liderlerinin kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulunacağı ve ittifakın cumhurbaşkanı adayının 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantıda açıklanacağı açıklandı.

Görüşmenin ardından kulislerde adaylık için CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun isminin gündeme geldiği öğrenildi. DÜZGÜN Partisi’nden bazı siyasetçilerin ‘veto’ içeren mesajları paylaşıldı ve silindi. GÜZEL Parti lideri Meral Akşener, gece saatlerinde parti genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi.

AKŞENER ‘UYGULAMA’ DEDİ, İMAMOĞLU VE YAVAŞ’I KARŞILAŞTIRDI

Akşener, partisinin 3 Mart Cuma günkü Genel Yönetim Kurulu (GİK) toplantısının ardından yaptığı konuşmada, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını reddettiklerini söyleyen Akşener, “Bu noktada İYİ Parti baskı uygulamak zorunda kaldı, ölümle sıtma arasında seçim yapmak zorunda kaldı. Elbette buna boyun eğmeyecek.”

Liderlerin ortak imzaladığı metne atıfta bulunan Akşener, “Tırnak içinde ‘anlaşılmaya’ varıldı” derken, Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından görüntülü yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu saatten sonra değişmeyeceğim. Birlik olacağım, birleşmeye devam edeceğim. Masanın büyümesi lazım. Bunu da kimse durduramaz. Siyasi oyunlara, kabalıklara ve Erdoğan’ın diline yer olmamalıydı.” Bu sofra.Bu sofraya oturanlar böyle oturdu.Kalkan ancak bunun içindir.” yükselecek” dedi.

Bunun üzerine ertesi gün (4 Mart) bir araya gelen CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplantıya geldi. 5 başkanın toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada zafer vurgusu yapılarak, “Bu kapsamda bir önceki toplantımızda kararlaştırdığımız gibi 6 Mart Pazartesi günü Saadet Partisi ev sahipliğinde yeniden bir araya geleceğiz. Ortak cumhurbaşkanı adayımıza ilişkin son açıklamayı ve geçiş süreci yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağız.

GÖRÜŞMELER YAPILDI, AKŞENER KATILIM KARARI VERDİ

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin bugün (6 Mart) saat 14.00’teki toplantısına dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

Saat 14.00’te yapılması gereken 5’li masa toplantısı da bu toplantının sonucunun beklenmesi için ertelendi. İki belediye başkanının ziyaretiyle Akşener’i yeniden masaya oturtmanın formülü belli oldu. Buna göre Akşener Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yeni kabinede başkan yardımcılığı yapacakları açıklanırsa Millet İttifakı’na geri dönecek.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Severli, “Millet İttifakı işbirliği ile başarıya imza atan büyükşehir belediye başkanlarımız başkanımızı ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında iki belediye başkanımıza da Cumhurbaşkanlığı’nın yetkili ve icracı başkan yardımcısı olmaları için önerilerini iletti. 13. cumhurbaşkanı seçilecek.” Başkanımız bunu dakikalar içinde Sayın Kılıçdaroğlu’na iletecek. Katılımını bekliyor ve umuyoruz.” (HABER MERKEZİ)

haber-malkara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu