Ekonomi

ÖSYM’den sınavlara deprem yönetmeliği

Değerlendirme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki iller için sınav süreci hakkında bilgi verdi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde incelemelerde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Deprem Bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız görüşmeler ve bölgede yapılan yerinde incelemeler sonucunda MSU, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının okulumuzda yapılmamasına karar verdik. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ve ilçeleri.

MSU sınavı için 1-6 Mart 2023, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmeyi tercih eden adaylar , YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023. Öğrenciler TUS/1 sınavına geç başvurularını 1-8 Mart 2023 tarihleri ​​arasında yapabileceklerdir. sınav merkezi olarak daha önce bu illeri seçen adaylarımız sınav merkezini değiştirmek zorunda kalacak ve sınav merkezi olarak Türkiye’deki diğer merkezlerden herhangi birini seçebileceklerdir.

Ülke olarak benzeri görülmemiş bir afetle karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan Ersoy, bir yandan afetten etkilenen illeri ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içinde çaba harcarken, bir yandan da sağlıklı test uygulamaları gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Önceliklerinin adayların ve yetkililerin can güvenliği olduğunu vurgulayan ÖSYM Lideri Ersoy, ÖSYM ailesi olarak en ufak bir aksaklık yaşanmaması ve bölgede yaşayan insanların mağduriyet yaşamaması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Adaylar sınav merkezi tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ve taşınabilir uygulamasından güncelleyebileceklerdir.

Sınavlarla ilgili değişiklik ve düzenlemeler ÖSYM internet sitesinden takip edilebilir.

cayiralan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu