Haber

Şanlıurfa’da Sokak Köpeklerinin Saldırısına uğrayan 12 Yaşındaki Kız Tedavi Edildi

Şanlıurfa’da komşusunun yanına gitmek için evinden çıkan 12 yaşındaki kız çocuğuna sokak köpekleri saldırdı. Saldırı sonucu vücudunun çeşitli yerleri parçalanan ve çok derin yaralar oluşan çocuk, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, baba ise duruma tepki gösterdi.

Olay, 13 Ocak 2023’te Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Çiftekemer Mahallesi kırsalında meydana geldi. İddiaya göre, komşusunun evine gitmek için evinden çıkan 12 yaşındaki Fidan Damla Koçyiğit’e sokak köpeği saldırdı. Saldırının ardından özellikle kol ve bacaklarında derin yaralar oluşan talihsiz çocuk, önce Şanlıurfa’da, ardından da Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

“Olay yerine gittiğimde kızım perişan haldeydi.”

Gün içerisinde meydana gelen köpek saldırısına tepki gösteren ve önlem alınmasını isteyen 12 yaşındaki Fidan Damla Koçyiğit’in babası Mehmet Koçyiğit, “Dere köpekleri benim çocuğum dışında iki çocuğu daha ısırdı. Evde komşular çocuklarını aradılar, köpeğin ısırdığını söylediler. Ben gittiğimde çocuk perişan durumdaydı. Çocuğumu aradım.” “Yanıma geldiğimde bayılmıştı. Suruç Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Suruç Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi ve dikişler atıldı” dedi. Koçyiğit, daha sonra Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne geldiklerini söyledi.

“Kızımın vücudunda derin yaralar ve doku kaybı var”

Köpeğin saldırısı sonucu kızının vücudunda derin yaralar ve doku kayıpları oluştuğunu belirten baba Koçyiğit, “Kol, baldır, sırt ve el bileği olmak üzere toplam 4 yerinden ısırıklar var. Tabii ki Derin bir kapanış oluşmuş, kolu bitkin ve parçalanmış.” Çocuklarını okula tek başlarına gönderemediklerini ve tedirgin olduklarını anlatan Koçyiğit, kızının hayatının tehlikede olmadığını ancak oldukça bitkin olduğunu söyledi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu