Haber

Şehitler Futbol Turnuvası Kahramanmaraş’ta Başladı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen 6 Şubat Şehitler Futbol Turnuvası başladı.

Deprem şehitlerini anmak ve depremden etkilenen çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenen turnuvanın açılışına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi katıldı. SporTesiste tören düzenlendi.

Bir ay sürecek turnuvaya 27 gruptan 550 çocuk katılacak.

Açılış konuşmasını yapan TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, “Çocuklar sporla güzelleşiyor” sloganıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sporun insanlığın ortak dili olduğunu ifade eden Çanak, “Sporun ortak dili, deprem sonrası çocuklarımızda ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların önlenmesi, çocuklarımızın yeniden ayağa kalkabilmeleri gibi sorunların çözümünde bizlere yol gösterecektir. -aile ve toplum düzeyinde ilişkiler kurmak.” söz konusu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, zor günlerden geçtiklerini ve 12 bin 648 kişinin toprağa verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Spor camiamızdan da birçok ismi kaybettik. Hepsini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kahramanmaraş modeli dediğimiz bir modeli şehrimizde amatör sporumuzun gelişmesi açısından Türkiye’ye örnek olarak sunduk. 3 yıl önce başlattığımız bu model ile tüm amatör spor kulüplerimizin başarısını ödüllendiriyoruz.Geçen yıl amatör spor kulüplerimiz ödüllendiriliyor.Spor kulüplerimize 1 milyon lira bütçe ayırdık.Bu yıl bu bütçeyi artırıyoruz. 2 milyon liraya.27 takımımızın mücadele edeceği turnuvanın bugün ilk günü.Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’Spor İyileştirir’ sloganıyla düzenlenen bu turnuva çocuklarımız için çok önemli. ve şehrimizin anlamlı olduğunu düşünüyorum.Kent protokolü olarak şehrimizi her alanda ayağa kaldırmak için üst düzey bir koordinasyonla çalışıyoruz.Spor altyapımızı geliştirmek için de büyük çaba harcıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız inşallah Kahramanmaraş’ımıza yakışır yeni spor tesisleri kazandıracağız. Spor alanlarını bir program dahilinde ilçe ve mahallelerimize kazandırmaya devam edeceğiz.”

Turnuvanın açılışına TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları, STK ve oda başkanları, kulüp yöneticileri katıldı. , sporcular ve vatandaşlar.

idil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu