Yaşam

Sosyal Medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan Gözaltına Alındı: İşte Sebebi

Geçmişte çok daha fazla bilinen ancak son zamanlarda nispeten sakin bir hayat yaşayan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve kız kardeşi Nihal Candan Gözaltına alındıkları öğrenildi. Edinilen bilgilere göre sosyal medya fenomenleri bir süredir ortalıkta dolaşıyor. suç gelirlerinin aklanmasıSuçlamayla ilgili olarak aranıyordular.

Bahar Candan ve Nihal Candan ile ilgili haberler çok yeni olduğu için, fazla detay yok . Fakat geçmişte bu iki olgu sazan sarmalı“” yöntemini kullanarak insanları dolandıran bir örgütün parçası oldukları iddia edildi.

Bahar Candan ve Nihal Candan neden gözaltına alındı?

Edinilen bilgiye göre Candan kardeşlerle ilgili süreç, 26 Eylül 2023 tarihinde başladı. 3 müşteki ve 25 mağdurun yer aldığı şikâyet dilekçesi üzerine harekete geçen kolluk kuvvetleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. İddialara göre Nihal Candan, insanları dolandıran bir çetenin liderinin sevgilisi ve aynı zamanda suç örgütünün de üyesi. gizli bir kasaydı.

Peki bu çete tam olarak ne yapıyordu?

Timur Soykan’ın öne sürdüğü iddiaya göre çete, insanları dolandırmak amacıyla “el konulan araçların ucuza satıldığı” yalanını söylüyordu. İnsanları kandırmayı başaran çete üyeleri, Yüzde 30 ila yüzde 40 Daha düşük fiyata araç alma sözü verdiler. Dolandırıcılar, bir kişinin en fazla 3 adet araba alabileceğini ve bu işlemlerin karşılığında ise; Yüzde 10 komisyonFiyatı soruyorlardı.

Hikayenin geri kalanı biliniyor

 

Dolandırıcılar, oldukça alışık olduğumuz bir yöntemle içine düştükleri kişileri tuzağa düşürüyor. gözlerini boyadılar Onları ikna ettikten sonra yeni tekliflerde bulundular. Dolandırılan kişi tanıdığı birini getirir ve ondan bir heyet alırdı. Tabii ilk aşamada herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu kişiler sayesinde yakın çevresinin araba sahibi olduğunu görenler de sisteme katıldı ve sonunda tahmin edebileceğiniz gibi, hepsi dolandırıldı.

Bahar Candan ve Nihal Candan bu olayın neresinde?

Söz konusu hata duyurusunu kamuoyuyla paylaşan Timur Soykan’ın haberine göre, şikayetçi vatandaşlardan biri Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu bir grupla buluştu. akşam yemeğine gittiler dedi. Üstelik bu isimlerin çetenin gizli kasası olduğu da iddia ediliyor. Ancak dolandırıcılık girişiminin patlamasının ardından Bahar Candan, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak kendisinin de şunları söyledi: 12 milyon TL dolandırıldı dedi. Şikayetçi tarafın avukatı bunun bir yanılsama olduğunu iddia ediyor.

Yüz milyonlarca dolarlık dolandırıcılıktan söz ediliyor

Bahar Candan ve Nihal Candan’ın karıştığı iddia edilen dolandırıcılık şebekesine ilişkin bilgiler 30 milyon TL Kayıplar konuşuluyor. Ancak yeni mağdurların ortaya çıkmasıyla bu sayının arttığı söyleniyor. Son noktada bile” yüz milyonlarca TL“Dolandırıcılıktan söz ediliyor…

Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

habervize.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu