Ekonomi

Taahhüt sektörü temsilcileri taleplerini Başkan Yardımcısı Yılmaz’a iletti

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Lideri Tahir Tellioğlu, dairenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktardıklarını belirtti.

İMKON’dan yapılan açıklamaya göre Tellioğlu, Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu Lideri Mehmet Salih General ve beraberindeki heyet, Başkan Yardımcısı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette fiyatların kamu ihalelerine ve müteahhitlere etkileri konuşuldu, sektörün sorunları ve talepleri Yılmaz’a aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tellioğlu, Türkiye ekonomisinde yarattığı katma değer, istihdam ve 250 alt tedarikçisiyle ekonominin lokomotifi olan konfederasyon olarak, başta küresel etkilerle uğraştıklarını belirtti. Yaklaşık 2 yıldır fiyat ve maliyet artışları yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılması yönünde açıkladığı projeleri yakından takip ettiklerini belirten Tellioğlu, “Küresel ekonomilerin etkilerinin küresel ekonomide görülmesi nedeniyle Ülkemiz ekonomisi ve yüksek enflasyon nedeniyle alt ve orta gelir grubunun konuta erişimi zorlaştı. Hükümetimiz bu açıklamayı yaptı.” “Sorunun çözümü noktasında açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projelerine inanıyoruz ve destekliyoruz, bunların devamının özel sektör iş birliğiyle daha da güçleneceğine inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Tellioğlu, son dönemde durgunlaşan konut arz/talep piyasasındaki sakinliğin giderilmesi, vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılması, kentsel dönüşüm ve üretim tarafının güçlendirilmesi amacıyla konut üretimindeki sorun ve talepleri içeren belgeyi Yılmaz’a sunduklarını kaydetti. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu