Haber

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: “Muhalefetin seçimden sonra U dönüşü yaptığını görüyoruz”

Bingöl’de basın mensuplarıyla görüşmek üzere gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, “Muhalefetin seçimden sonra U dönüşü yaptığını görüyoruz. bakın seçim öncesi hiç dile getirmedikleri bazı milliyetçi söylemleri şimdi çok keskin bir şekilde ifade etmeye çalışıyorlar.”

TBMM Plan ve Bütçe Kurulu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Demokratik olgunlukta çok huzurlu bir seçim gerçekleşti. Çok spekülasyonlar ve çeşitli sözler oldu. Hamdolsun hepsi mahçup oldu. Ülkemizin köklü bir demokrasi tarihi var. Köklü bir seçim geçmişine sahip ülkeler. Hukuki çerçevesi belli olan tüm partilerin seçim sürecine sahip çıktığı bir ülke. Dolayısıyla bazı ufak tefek olaylar dışında barışçıl bir ortamda gerçekleşti” dedi.

“AK Parti olarak hiçbir zaman millete borcunu ödeyen bir parti olmadık”

Yılmaz, “AK Parti olarak hiçbir zaman faturayı millete ödeyen bir parti olmadık. Hep kendimize baktık, bir eksik varsa bundan sonra da yapacağız. Bize oy veren veya vermeyen tüm milletimizin bayramını kutluyoruz, “Demokrasi olacak, milletimiz olacak. Türkiye istikrara kavuşacak. İnşallah Cumhurbaşkanımız bu seçimi ikinci turda kazandığında Türkiye’nin istikrarı devam edecek. Türkiye güçlü ve tecrübeli bir yönetimle yoluna devam edecektir.”

“U dönüşleri halk tarafından asla karşılık görmeyecek”

Millet İttifakı’nı eleştiren Yılmaz, “Millet İttifakı’na ve aday Kılıçdaroğlu’na baktığımızda maalesef çok olumsuz tablolar görüyoruz. Karşı taraftan baktığımızda seçmeni suçlayan, depremzedelere bile fatura kesen bir üslup görüyoruz” dedi. ve onlara çok ağır hakaretler ediyor. Bu üslup ülkemiz siyasetini etkiliyor. “Onların demokrasilerine yakışmıyor. Onları sağduyuya davet ediyoruz. Bu ülkemiz adına hepimizi utandıran bir şey. Bu tavırlarından dolayı özür dilemelerini ve durumundan vazgeçmelerini bekliyoruz. Seçimden sonra muhalefetin U dönüşü yaptığını görüyoruz. Seçimden önce hiçbir şekilde dile getirmedikleri bazı milliyetçi söylemler artık çok keskin. Bunu dile getirmek için çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Bu insanlara inanç kazandıran bir tavır değildir. Bu ani dönüşler, insanların aklıyla alay etmek anlamına gelir. Bizim insanımız son derece akıllı, bizim insanımız kimin ne yaptığını, nerede, kiminle olduğunu çok iyi görüyor. Halk tarafından hiçbir şekilde karşılık verilmeyecektir. Aksine halkın güvenini daha da kıracaktır. Bilhassa göçmen karşıtı söylemler, kamuoyunu provoke eden söylemler bizim siyasetimize yakışmıyor. Bu durumların kendilerine bir fayda sağlamayacağını belirtmek isterim” dedi.

Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

“Bazı belediye başkanlarının seçim gecesi çıkıp gerçek dışı bir takım açıklamalarla halkı kandırmaya ve kışkırtmaya çalıştıklarını elbette unutmayacağız. Onlar da halkın gözünde güveni kırdılar. Kendi kaynaklarına bile dayandılar. , AK Parti ve Cumhurbaşkanımız öndeyken gerçek dışı açıklamalar yapmak onlara yakışmadı.Onlardan hala özür bekliyoruz ama maalesef bugüne kadar bir özür görmedik.Kısacası isterim. milletimizin demokratik olgunlukta üzerine düşeni yaptığını söylüyor, 28 Mayıs’ta da yapmaya devam edecek, buna yürekten inanıyoruz.” – BİNGÖL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu