Haber

TGS işten çıkarmaları Sputnik Türkiye’de protesto etti

EDDA SÖNMEZ

türkiyeGazeteciler Sendikası (TGS), Sputnik’te yaptığı toplu sözleşme görüşmelerinin ardından grev kararı aldığı yere ulaşılamadı. türkiyeİşten çıkarmalar İstanbul17 Ağustos’ta greve başlayacaklarını açıklayan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, “Kimse bize masal anlatmasın! Sputnik’in işvereni 24 üyemizi ekonomik nedenlerle değil sendikal nedenlerle işten çıkardı. Sputnik Ankara ve İstanbul” dedi. temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Türk Ceza Kanunu’na destek verdiler. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ve Cumhuriyet savcılarını davet ediyorum, Anayasa’nın ve maddelerinin çiğnenmesine izin vermeyin.”

TGS, Supitnik Türkiye yönetimi ile yapılan toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Kararın açıklanmasının ardından Sputnik Türkiye, 24 TGS üyesini görevden aldı. İşten çıkarmaları Sputnik Türkiye’nin İstanbul ofisinin bulunduğu Süzer Plaza önünde protesto eden TGS, grev kararının 17 Ağustos’ta uygulanacağını duyurdu.

TGS Lideri Gökhan Durmuş basın açıklamasında şunları söyledi:

“DÜN ÜYELERİMİZDEN 24’Ü SENDİKA NEDENİYLE kovuldu:

BURADAN DAVET EDİYORUM; YASALARIN ANAYASAYI İHLAL ETMESİNE İZİN VERMEYİN: Üyelerimizin evlerine getirdikleri ekmeği biraz daha büyütmekten başka bir dertleri ve istekleri yok. Bu plazada aylık yüzbinlerce lira ofis kirası ödeyen Sputnik’in işvereni, konu gazetecilerin bedeli olunca ekonomik sıkıntılar aklına hemen geldi. Kimse bize masal anlatmasın! Sputnik patronu 24 üyemizi ekonomik nedenlerle değil, sendikal nedenlerle işten çıkardı. Sputnik Turkey İstanbul ve Ankara bürolarının temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 51, 52 ve 53. maddeleri ile Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesini ihlal ettiler. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ve Cumhuriyet savcılarını davet ediyorum; Maddelerin Anayasa’yı ihlal etmesine izin vermeyin.

17 AĞUSTOS’TA GREV PANOSUNU ASMAK İÇİN BURAYA GELİYORUZ: Bu ülkede hiçbir kurum, şirket veya kişi kanunlardan daha güçlü değildir. Bir sendikanın grev duyurusu yapıp 17 Ağustos’ta greve başlayacağını açıkladığı bir dönemde 24 üyesinin işten çıkarılması bu ülkenin yasalarıyla açıkça alay etmektir. Bu adaletsizliğe karşı Türkiye’de kanunların olduğunu görmek istiyoruz. Sputnik Türkiye ofisi Ankara ve İstanbul’daki temsilciler kanunları çiğneme cesaretini nereden buluyor? Sputnik Türkiye temsilcilerine ve yöneticilerine sesleniyoruz: Rahat uyuyun. Bu çaba henüz bitmedi, aksine daha yeni başlıyor. Sendika üyelerini işten atarak sorunları çözdüklerini düşünen sizlere sesleniyoruz; 17 Ağustos’ta grev pankartını asmaya geliyoruz!

TEKRAR ÇAĞRIYORUZ: BİZ KAZANACAĞIZ, İŞ KAZANACAK, CİLT KAZANACAK: Bu çabamız, hukuka aykırı olarak çıkardığınız üyelerimizin tekrar işe alınmasına ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına kadar devam edecektir. Bu ülkede kanunlar var. Bu ülkede çalışanların yasal hakları ve garantileri vardır. Bu çabamız siz sendikamızın üyelerine hak ettikleri değeri ve saygıyı verene kadar devam edecektir. Bir kez daha haykırıyoruz: Biz kazanacağız, emek kazanacak, alın teriyle kazanacağız!”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu