Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Beyazıt, KKTC heyetini kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Kurulu Başkanı Yusuf Beyazıt, KKTC Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Yasemi Öztürk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Halkın Bonosu İnşa Komisyonu Salonu Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen resepsiyona Beyazıt’ın yanı sıra kurul üyesi milletvekilleri katıldı.

KKTC’nin Türkiye’nin en değerli dava ve emeği olduğunu belirten Beyazıt, “Son dönemde KKTC’nin diğer ülkeler tarafından tanınması yönündeki çabaları çok önemli ve değerli görüyoruz. Bize göre KKTC bağımsız bir devlet olarak tarihteki yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin.” dedi.

Türkiye’nin tüm sorunlarda KKTC ile birlikte hareket ederek faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Beyazıt, yarın komitede görüşülecek olan “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı” hakkında heyete bilgi verdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Öztürk, Türkiye ile bağların daha güçlü ve iyi bir noktaya taşınmasını istediklerini vurguladı.

Küreselleşen dünyada büyük devletlerin çıkarları uğruna bazı işbirliklerine imza attıklarını ifade eden Öztürk, “Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızda olmaya devam ediyor ve bu doğrultuda Türkiye ile ilişkilerimizin de iyi olmasını önemsiyorum. çok güzel. Türkiye ile KKTC’nin ayrı düşünülemeyeceğini, bir olduğumuzun yabancı basına ve dünyaya gösterilmesi de önemli. Önemli. Bu gezilerin, bu diyaloğun daha sık yapılması gerektiğini düşünüyorum.” terimleri kullandı.

Türkiye’nin gücü sayesinde KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildiğini hatırlatan Öztürk, kendilerini dünyaya tanıtmak istediklerini, bunun için çalışacaklarını ve bu konuda Türkiye’ye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu