Haber

UMKE ekipleri enkazdan kurtardıkları aileyle buluştu

UMKE grupları enkazdan kurtardıkları aileyle buluştu

Bir yıl sonra duygusal buluşma

VAN – Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da görev yapan Van Milli Tıbbi Kurtarma Timi görevlileri, bir yıl sonra kurtardıkları Kılıç ailesiyle buluştu.

Kahramanmaraş merkezli 6-7 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirildi. Başta Kahramanmaraş olmak üzere toplam 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin ilk anlarından itibaren Van’dan Adıyaman’a kadar UMKE ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bir yıl sonra Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine giden ekipler, ailesiyle birlikte depreme yakalanan Yasin Kılıç’ı 5 katlı binada ziyaret etti. Yasin Kılıç ve kızı Şeyma’yı enkazdan kurtaran grupların ziyareti sırasında duyma anları yaşandı. Kurtarma sırasında çekilen görüntüleri izleyen aile ve UMKE grupları gözyaşlarını tutamadı.

“Görüntüleri izlerken aynı duyguyu bir kez daha yaşadık”

Ziyaretle ilgili konuşan UMKE Bölge Koordinatörü Sinan Özgür, Kahramanmaraş merkezli deprem sırasında Adıyaman’da çalıştıklarını hatırlattı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ilk olarak Yasin Kılıç ve kızı Şeyma’yı kurtardıklarını belirten Özgür, “İlk tıbbi müdahaleyi yaptığımız Kılıç ailesini hep merak ediyorduk. Bakanlığımız aracılığıyla aileye ulaşmayı başardık. Sağlık. Aile bizi çok sıcak karşıladı. Kurtarma görüntülerini hep birlikte izledik. Görüntüleri izlerken yine aynı duyguyu hissettik.” “Kurtulduk. Aile de bizi görmek istedi. ‘Van’dan gelen grubun sesini hâlâ duyabiliyoruz’ dediler. Kurtarma sırasında artçı sarsıntılar devam ediyordu. Risk aldık. Ama bir hayat kurtarmaya değerdi. Yasin Amca’nın iyi olduğunu görmek bizi mutlu etti” dedi.

“Duygusal anlar yaşadık”

Deprem bölgesinde yaklaşık 40 can kurtardıklarını belirten UMKE görevlisi Muhammed Poyraz Bağcı, “Depremin ilk gününde kurtardığımız ilk canı ziyaret etmek istedik. Duygusal anlar yaşadık. Çekilen görüntüleri izledik. Kurtarma sırasında onlarla bir araya gelmek çok güzel bir duyguydu. Çünkü onlar da bizi merak ediyorlardı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu