Ekonomi

Van Gürpınar’da Doğal Gaz Dönüşüm Projesi ile 42 Haneye Destek

Van’ın Gürpınar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen “Doğalgaz Dönüşüm Projesi” ile ilçede ihtiyaç sahibi 42 haneye doğalgaz tesisat malzemesi ve iç tesisat takviyesi sağlandı.

Proje kapsamında 42 hanenin doğalgaz çevrim sistemi tamamlanmış olup, malzemesinden montajına kadar tüm süreçler ücretsiz olarak gerçekleştirilmiştir.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ihtiyaç sahibi ve evlerine doğalgaz bağlayamayan ailelere destek verdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl ilçede doğal gaz kullanmaya başladıklarını belirten Tanış, şöyle konuştu:

“Doğalgaz hizmeti vatandaşlarımızın uzun süredir beklediği bir konuydu. Bunu çözerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve Turizm Bakanlığımızla hazırladığımız proje kapsamında İklim Değişikliği, maddi durumları nedeniyle evlerine doğalgaz çevrim sistemi kuramayan vatandaşlarımızın tüm dönüşüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kombi, radyatör, baca, boru gibi tesisatların kurulum hizmetini de vererek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. vatandaşlar. Projemizle bireysel ısınma sorunu yaşayan 42 hanenin sorununu çözdük. Projemizin daha fazla aileye ulaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Evi doğalgaza çevrilen Cumhuriyet Mahallesi sakini Şükrü Oral, doğalgazın hem konforlu hem de daha ekonomik olduğunu söyledi.

Oral, “Artık kömür sıkıntısından kurtulduk. Belediye gruplarımız doğalgazla ilgili tüm ekipmanları getirdi. Artık ısınmak için kömüre ihtiyacımız kalmadı. Allah hepsinden razı olsun.” söz konusu.

Aşağıkaymaz Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Emine Güngör de Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’a teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

habersogut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu