Teknoloji

Yalnızca 3 GB Windows 11: Tiny 11 çekirdeğiyle tanışın!

Değiştirilmiş ve basitleştirilmiş Windows görüntülerinin mimarı @NTDEV_, Tiny10 ve Tiny11 ailesinin en son üyesini piyasaya sürdü. Tiny11 çekirdek projesi “ Windows hakkında sevdiğiniz her şey” daha da küçük bir pakette.“Normal” Tiny11 sizin için çok büyük veya güçlü görünüyorsa, Tiny11 çekirdeği yalnızca 2 GB ISO boyutuyla ve tüm kurulumum için 3 GB’tan biraz daha fazla alanla piyasaya sürüldü..

Elbette önemli fedakarlıklar yapmadan Windows 11’i 17GB’a kadar küçültmek mümkün değil. Geliştiriciye göre proje Windows Bileşen Mağazası, Windows Defender, Microsoft Edge, Windows Update ve daha fazlasında değerli değişiklikler yapılması gerekiyordu.Sonuç olarak, işletim sistemi yerleşik bir antivirüs veya tarayıcıya sahip değildir ve ayrıca güncellemeleri yükleyememektedir ( Windows Update’i açmaya çalışmak Ayarlar uygulamasının çökmesine neden oluyor ). Ayrıca ağ sürücüsü olmadığından sürücü kurulumu için önceden hazır olmanızda fayda var.

Tiny11 çekirdeği, küçük boyutuna rağmen Microsoft Store’dan veya diğer kaynaklardan uygulama yüklemenize olanak sağlayarak neredeyse düzgün çalışan bir işletim sistemi sunar.

Eğer bu şüpheli görünüyorsa haklısınız deriz. Tiny11 çekirdeğinin, “temel” suram da dahil olmak üzere önceki Tiny11 sürümlerinin yerini alması amaçlanmamıştır ve bunun yerine, daha büyük görüntüler indirmeden ve düzinelerce gigabaytlık disk alanını boşa harcamadan, uygulamaları veya sürücüleri sanal bir makine içinde test etme olanağı sağlar. hızlı ve kötü ortam sunmayı hedefliyor. Bu nedenle kritik görev bilgisayarında kullanılması önerilmez.

Windows 11 Professional sürüm 23H2 (derleme 22631.2361) temel alınarak 2 GB ISOİyi bir kullanım senaryonuz olduğunu düşünüyorsanız Tiny11 Core Beta 1’i İnternet Arşivinden indirebilir ve fikirlerinizi geliştiriciyle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu