Haber

87 yaşındaki emekli öğretmen, Türkiye’nin en yaşlı masa tenisi sporcusu

MERSİN’de 10 yaşındayken masa tenisiyle tanışan emekli sınıf öğretmeni Ahmet Özer (87), raket sallamaya devam ediyor. Bugüne kadar 112 ödül alan Türkiye’nin en yaşlı masa tenisi sporcusu Özer, “Antrenörler ve milli sporcular yetiştirdim. Onlarla çalışıyorum. Ulusal ve uluslararası turnuvalara katılmaya devam ediyorum. Amacım raket sallayıncaya kadar raket sallamak.” 100 yaşındayım.”

Emekli öğretmen Ahmet Özer, 10 yaşında masa tenisi oynamaya başladı. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası etkinliklerde 112 ödül kazandı. İlerleyen yaşına rağmen maçlara katılmaya devam eden Özer, performansıyla gençlere örnek oluyor. Hedefinin 100 yaşına kadar masa tenisi oynamak olduğunu belirten Özer, “10 yaşında bu spora başladım. Ortaokula giderken masanın üzerinde yuvarlanan yumurtayı gördüm. Düşer düşmez yere düştüm, elime aldım ve elimin uçtuğunu hissettim. Masa tenisi sevdam orada başladı. 1958’de öğretmen olduktan sonra orada çalıştım. “Okulda masa kurdum. Mersin’e döndükten sonra masa tenisine olan ilgimi sürdürdüm. 2002 yılında Japonya’da düzenlenen dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil ettim. Türk bayrağını taşırken büyük bir gurur duydum. Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Ülkede birçok şampiyonluk kazandım” dedi.

‘HİÇBİR BAŞARI TEDAVİ DEĞİLDİR’

70 yıldır masa tenisi oynadığını ve hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirten Özer, “Her şey sevgiyle başlar, işinizi severseniz başarı otomatik olarak gelir. Masa tenisine değer veririm. Ödül sayım artık aşıldı.” 100. 87’den fazla ödül aldım. Türkiye’nin “En yaşlı masa tenisi sporcusu ünvanını aldım. Burada antrenör ve milli sporcu yetiştirdim. Onlarla birlikte çalışıyorum. Ulusal ve uluslararası turnuvalara katılmaya devam ediyorum. Hedefim 100 yaşına kadar oynamak” dedi.

seydisehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu