Haber

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den 18 il için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Hatay, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Bayburt, Malatya ve Elazığ çevreleri. Adana’nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde, Marmara’nın doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Şanlıurfa çevresinde, yağış alan diğer yerlerde yağmur, sulu kar ve kar şeklinde görülecek yağışlar; Batı Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Hatay çevreleri, Sakarya kıyıları ve Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yer yer pus ve sis olacağı iddia ediliyor.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI

Bunlara ek olarak Adana, Adıyaman, Antalya, Bolu, Hatay, Mersin, Kastamonu, Malatya, Kahramanmaraş, Zonguldak, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu uyarılar; Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis için turuncu kodlu uyarı verildi.

RÜZGÂR VE YAĞMUR UYARISI

Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden, genellikle hafif, yer yer orta kuvvette ve kuzey yönlerden kuvvetli, Akdeniz’in iç kesimlerinde fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor. . Yağışların Batı Karadeniz kıyılarının kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Hatay çevreleri ile Sakarya kıyıları ve Malatya’nın güney kesimlerinde kuvvetli olması beklendiği için parçalı yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. , buzlanma ve ulaşımda tip. Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyden kuvvetli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksama gibi aksiliklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

AKDENİZ’İN İÇ KESİMLERİNDE FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgarın Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde (Toros Dağları) kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtınalı (50-80 km/sa), kuvvetli fırtına (80 km/sa) şeklinde eseceği iddia edildi. -90 km/h) yüksek kesimlerde zaman zaman. Şiddetli rüzgar ve fırtınanın yol açabileceği ağaç ve direk devrilme, çatının uçması, ulaşımda aksamalar gibi aksiliklere karşı dikkatli olunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu