Haber

Meteoroloji uyarıyor! 28 İl İçin Kar Alarmı

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji’nin uyarısına göre yarın başlayacak kar yağışı Pazartesi günü 28 ilde etkili olacak. İşte o iller ve tüm detaylar…

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine gerilerken, kış tüm yurtta kendini hissettirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm yurdun yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu.

Pazar gününden itibaren yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Ege’de kar etkili olacak.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Yeni haftanın ilk gününde birçok şehir beyaza bürünecek. Yarın yurdun bazı kesimleri sağanak yağışın etkisi altına girecek. Sağanak yağışın özellikle Marmara Bölgesi’nde şiddetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde birçok ilde şiddetli sağanak yağış olacak.

Yarın İstanbul’da şiddetli yağmur, Ankara’da kar var.

Bugün 3 büyük şehirde yağış beklenmiyor. Hava gün boyu parçalı bulutlu olacak. Pazar günü İstanbul’da sağanak yağış görülürken, Ankara’da kar yağışı bekleniyor. İzmir parçalı bulutlu olacak.

Pazar günü başlayacak kar yağışının Pazartesi günü 22 ili ve 28 ili etkileyeceği belirtilirken, vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar yağışı beklenen illeri tek tek sıraladı. Pazar günü 22 ilde kar yağışı bekleniyor. Bu iller Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane açıklandı. Pazartesi günü 28 il için kar yağışı varsayımı yapıldı. Bu iller şöyle: Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari. , Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan . Meteoroloji, diğer yerlerde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yurdun büyük bölümünde görülecek sis ve pus konusunda dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu