Haber

Hatay’da 183. Saatte Kazadan Kurtulan Hüseyin Berber: “İdrarımı İçerek Kurtuldum”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıda enkaz altında kalan yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor. Her saat başı sağ çıkan bir vatandaşın haberini alıyoruz. Bu nedenle depremzedelerin enkaz altından nasıl kurtuldukları merak konusu. Bunlardan biri de en çok Hatay’ı vuran depremin ardından 183 saat sonra enkazdan çıkarılan Hüseyin Berber’in yaşadıkları.

Detaylar haberimizde!

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşadığı 15 katlı binanın zemin katındaki dairesinde enkaz altında kalan Hüseyin Berber, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda 183’üncü saat sonunda kurtarıldı.

Depremden 7 gün sonra sağ olarak kurtarılan 67 yaşındaki Hüseyin Berber’in enkazdan sağ olarak çıkmasını doktorlar mucize olarak değerlendiriyor.

Şeker hastası olan Berber, sarsıntı sırasında odadaki buzdolabı ve dolap sayesinde çöken duvarların altında ezilmekten kurtulurken, eşyaların oluşturduğu boşlukta üzerine kilim sarıp arama kurtarma ekiplerini bekliyor. onu bulmak için

Yanında şeker ilaçları da bulunan Berber, yanındaki şişedeki su bitince hayatta kalabilmek için idrarını içmek zorunda kaldı. Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Berber, yaşadıklarını anlattı. Berber, “Su şişesine işedim ve beklettim. Soğuyunca içtim. Onunla kendimi kurtardım” dedi.

Barber kurtuluşunu “Kurtarma ekibi bana uzanarak tuttu. Beni küçük bir delikten çıkardılar. O delikten çıkınca korktum ama olsun” şeklinde açıklıyor.

Deprem anında 15 katlı evin zemin katından çocukları hızla kurtuldu, ancak o çıkamadı. Berber yaşananları şöyle anlatıyor: “Evde 5 kişiydik. Onları aradım ama ses gelmeyince kurtulduklarını anladım. Üst katta çalışma yapıldığını duyunca biraz rahatladım. ama bağırmaktan boğazım şişti.”

Deprem bölgesindeki enkaz altındaki toprakta çiçek, protein tozu, vazelin ve böcek yiyenlerin hikayelerini dinledik. 183. saat sonunda kurtarılan Hüseyin Berber, kurtuluş hikayesiyle de mucizevi bir örnek.

haberuluborlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu