Haber

İpek Belediyesi’nden kardeş şehir Nilüfer’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri Kosova’nın İpek Belediyesi yöneticileri, Nilüfer’de farklı alanlarda hayata geçirilen projeleri yerinde ziyaret etti. Misafirlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri Kosova’nın İpek Belediyesi yöneticileri, işbirliklerini artırmak amacıyla üç günlük bir programla Bursa’ya geldi. Heyet, ilk olarak Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Önder Turgay Erdem’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Erdem’e eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, Tezcan Öztürk, Engin Yener ve Osman Uçar’ın yanı sıra birim yöneticileri de eşlik etti. Konuk heyette İpek Belediye Meclisi Lideri Rexhep Kurtbogaj, Lider Yardımcısı Fatmir Asllani, Toplum Hizmetleri Direktörü Albulena Mujaj Bajraktaraj, Kültür, Gençlik ve Spor Direktörü Xhenet Syka Kelmendi ve Planlama ve Şehircilik Direktörü Arta Vokshi Nallbani yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, geçtiğimiz günlerde İpek Belediyesi’ni de ziyaret ettiklerini hatırlatarak, buradan çok hoş duygularla ayrıldıklarını söyledi. Nilüfer’de birçok alanda projeler yürüttüklerini anlatan Önder Fazilet, her türlü iş birliğine açık olduklarını kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden İpek Belediyesi Başkan Vekili Fatmir Asllani, programı nedeniyle gelemeyen belediye başkanının selamlarını iletti. Heyetle birlikte Nilüfer’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Asllani, güç ve inancın simgesi olan hediyeyi Önder Erdem’e takdim etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette olası işbirlikleri de konuşuldu. Mesleki eğitim, değişim programları, kültürel ve sportif faaliyetler ele alındı.

İpek Belediyesi’nden gelen heyet ayrıca Nilüfer Belediyesi Barış Toplantı Salonu’nu da ziyaret ederek belediye ve meclisin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Saha ziyaretlerinin yapıldığı programın sonraki bölümünde heyet, Nilüfer İnovasyon Merkezi, Nilüfer Belediyesi İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Çamlıca Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti.
İkinci gün programında heyet, geçtiğimiz Aralık ayında ortak akıl eseri olarak kurulan Pancar Deposunu ziyaret etti. Heyet, Faaliyet Alanı, Çalışma Alanı ve Pancar Mutfağı’nda incelemelerde bulundu; Buranın kullanımı ve düzenlenen çalıştaylar hakkında bilgi aldı. Heyet üyeleri ayrıca Bahçe, Kodlama Atölyesi ve Tasarım Atölyesi’ni de gezerek, el becerisiyle yapılan çalışmaları deneyimledi. Pancar Deposu’nun kuruluş hikayesi ve toplumun farklı kesimlerine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, bunu mantıklı bir proje olarak nitelendirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet ve eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet, burada program sonunda heyetle sohbet etti. Heyet daha sonra Misi’de Fotoğraf Müzesi, İpekevi, Edebiyat Müzesi, Çocuk Kütüphanesi, Yazıevi, Nilsem, Nazım Hikmet Kültür Evi ve Şehir Kütüphanesi’ni gezdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu