Haber

Lamborghini içten yanmalı motorlardan vazgeçmiyor

Tüm otomobil markaları elektrikli otomobiller konusunda bazı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların dışında Toyota markası şimdilik kalıyor çünkü geleceğin elektrikli motorlarda değil, hidrojen yakıtlı veya hibrit motorlarda olduğunu düşünüyorlar. Ancak Lamborghini içten yanmalı motorlardan vazgeçmek istemiyor. İşte markanın konu ile ilgili yaptığı açıklama ve detaylar…

Sentetik yakıt teknolojisi başarılı olursa Lamborghini içten yanmalı motor üretmeye devam edecek!

Elektrifikasyon trendiyle birlikte pek çok marka elektrikli otomobil üretim ve operasyonlarını hızlandırdı. Lamborghini için de aynı hamleyi bekleyen tüketiciler ise oldukça farklı bir açıklamayla karşılandı. İtalyan-Alman markası Lamborghini (sahipleri göz önüne alındığında pek de şaşırtıcı değil), elektrikli otomobil alanında herhangi bir gelişme yapmayacaklarını açıkladı.

Bilindiği gibi Lamborghini şu anda Alman otomobil devi Volkswagen Grubu’na ait. Volkswagen, 2. Dünya Savaşı’nın bitiminden sonra ortaya çıkan çok önemli bir marka olmasına rağmen elektrikli otomobil akımına tam olarak uyum sağlayamadı. Geç başlayan serüvenine birçok modeli eklese de Tesla gibi güçlü bir rakibinin biraz gerisinde kalıyor.

En uygun fiyatlı VPN programları – 2023

Lamborghini AutoCar ekibiyle konuşuyor CEO Stephan Winkelmann sentetik yakıtları geleceğin teknolojisi olarak görüyor. CEO, yaptığı açıklamada, gelecekte sentetik yakıtların başarılı olması durumunda içten yanmalı otomobil üretmeye devam edeceklerini belirtti. CEO, elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillere göre daha güçlü olacağına inanıyor ancak bunun gerçekleşebilmesi için şarj ve batarya sorunlarının çözülmesi ve araçların daha hafif hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Lamborghini CEO’su tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında elektrikli otomobillerin aslında geleceğin teknolojileri arasında yer alacağını ve performans açısından içten yanmalı motorlu araçları yakalayacaklarını ifade ediyor. Ancak menzil ve ağırlık gibi konuların sentetik yakıtlarla çalışan içten yanmalı motorlu araçları bir adım öne çıkarması nedeniyle geleceğin sentetik yakıtlarda olduğu vurgulanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın…

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu