Haber

Polonya, Ukrayna Büyükelçisini çağırdı

Ukrayna’nın Varşova Büyükelçisi Vasyl Zvarych, Ukrayna hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak Polonya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki son gelişmeye ilişkin açıklama yaptı.

“Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna makamlarının temsilcilerinin açıklamalarıyla bağlantılı olarak Ukrayna’nın Varşova Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı karargahına davet edildiğini duyurur.” kelime kullanıldı.

Polonya Cumhurbaşkanı’nın Dış Politika Başdanışmanı Marcin Przydacz Andrzej Duda’nın Ukrayna’nın Polonya’dan aldığı destek için daha fazla şükran göstermesi gerektiğini söylemesi üzerine Polonya’nın Kiev Büyükelçisi Bartosz Cichowski bugün Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Başbakan Morawiecki’den tepki

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gelişmelere tepki gösterdi.

Morawiecki, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği gün Kiev’de kalan tek temsilci olan Polonya’nın Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi’nin çağrılması asla olmamalıydı.” dedi. kelime kullanıldı.

Varşova yönetiminin Ukrayna’ya desteğini hatırlatan Morawiecki, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Uluslararası siyasette, devam eden bir savaş karşısında Polonya’nın Ukrayna’ya verdiği muazzam destek göz önüne alındığında, bu tür hatalar yapılmamalıdır. Polonya’nın adını ve güvenliğini her zaman savunacağız ve başka bir devletin çıkarları asla cumhuriyetimizin çıkarlarının üzerinde olmayacaktır. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu