Haber

Tarsus’ta Sağlık Kampüsü, Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını Çalışmaları Devam Ediyor

Tarsus Belediyesi tarafından ilçenin kalkınması için hayata geçirilen Sıhhi Yerleşke, Kleopatra Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, temelinde kullanılan sağlam betonla depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak ‘Sağlık Kampüsü’, bölgede yaşayanların sağlık düzeyinin yükseltilmesini ve toplum sağlığına katkı sağlanmasını hedefliyor. . Sağlık alanında çeşitli hizmetler sunulacak. Tüm halkın sağlık bilincinin artırılmasına yönelik gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi değerli faaliyetler düzenlenecektir. Projeyle özellikle öncelikli hedef gruplara yönelik farkındalık ve duyarlılık yaratılarak sağlık bilgi ve becerilerinin artırılması, toplumda olumlu davranış değişikliklerinin sağlanması amaçlanıyor.

Kent Meydanı Tarsuslulara nefes alacak

Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayladığı projeler çerçevesinde, 2015 yılında Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’ndeki alanda yürütülen çalışmayla Tarsuslular estetik ve sanatsal açıdan değerli bir alana sahip olacak. Bir arkeoparkın doğası.

Tarsus Belediyesi tarafından üretilecek taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunacağı alanı ziyaret edecek vatandaşlar, meydanda şehrin çok katmanlı tarihi zenginliğine tanık olmanın yanı sıra farklı unsurları deneyimleyerek bilgi edinebilecek ve vakit geçirebilecek. . Meydanın tamamlanmasıyla birlikte kenti ziyaret eden turistlerin vakit geçirebileceği değerli bir turizm alanı da oluşmuş olacak.

Kemalpaşa İlçesi’nde ikinci ekmek fabrikası da çalışmalarını sürdürürken, fabrikada üretilecek uygun fiyatlı ekmek sayesinde Tarsusluların ekonomik yükü hafifleyecek. Nüfusu 400 binin üzerinde olan Tarsus’ta ekmek alımında yaşanan zorlukların önüne geçilecek. Hijyen koşullarına uygun olarak üretilen 210 gram ağırlığındaki ekmekler, Tarsus Belediyesi Ekmek Fırını’nda 3 TL gibi uygun fiyatla satışa sunuluyor. Yoğun talep nedeniyle Tarsusluların ekmeğe erişimini kolaylaştırmak amacıyla 2. ekmek fabrikasının çalışmaları devam ediyor.

“Her zaman halkımızın yanındayız”

Gerçekleştirilecek projelere değinen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Söz verdiğimiz gibi şartlar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Tarsus’a kesintisiz hizmet vermek için buradayız. Önemli mega projeler hız kesmeden devam ediyor. Çok kısa sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz.” “Yaşayacağız” dedi. – MERSİN

habereyyubiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu