Haber

Ürdün Dışişleri Bakanı ABD’li yetkiliyle “bölgesel krizleri çözme çabalarını” görüştü

Ürdün Dışişleri Bakanı Aymen es-Safedi, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve “bölgesel krizleri çözme çabalarını” ele aldı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkeyi ziyaret eden ABD’li Koordinatör McGurk, Dışişleri Bakanı Safedi ile görüşmek üzere başkent Amman’a geldi.

ABD Uluslararası Güç İşleri Özel Koordinatörü Amos Hochstein’ın da hazır bulunduğu görüşmede taraflar, Ürdün-Amerikan ortaklık ilişkilerinin sağlamlığına ve bu bağlamda iş birliğini “ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde” genişletme çabalarına vurgu yaptı. iki ülkenin”

Görüşmede, “Filistin sorunu, Suriye krizi ve terörle mücadelede işbirliği, Lübnan’ın desteği ve Irak’ın güvenlik ve istikrarını destekleme çabaları” gibi birçok bölgesel konu ele alındı.

İki taraf, bölgesel krizleri çözme ve bölgede güvenliği, istikrarı ve kalkınmayı pekiştirme çabalarında sürekli işbirliği ve koordinasyonun önemi üzerinde anlaştılar.

Görüşmede Safadi, ABD’nin Ürdün’deki kalkınma sürecini desteklemeye ve bölgesel krizlerin olumsuz yansımalarıyla başa çıkmasına yardımcı olmaya yaptığı katkıyı övdü.

Filistin sorununun uluslararası hukuk ve referanslara uygun iki devletli çözüm temelinde çözülmesi için barış sürecini seferber etme çabalarında ABD’nin liderlik rolünün değerli olduğunu vurgulayan Safedi, net duruştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ABD’nin iki devletli çözümü desteklemesi ve bunun altını oyan tek taraflı uygulamaları reddetmesi. getirilmiş.

McGurk ayrıca Ürdün ile ülkesi arasındaki tarihi ortaklık ilişkilerine ve bunun bölgede güvenlik ve istikrarı geliştirmedeki rolüne övgüde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu