Haber

Yozgatlı Milli Yüzücü Rahmi Ersoy Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına Hazırlanıyor

SEYFİ ÇELİKKAYA

Geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kaybeden Rahmi Ersoy, 2017 yılında başladığı paralimpik yüzme sporunda birçok başarıya imza atarak grup milli takımında yer aldı. Geçen yıl katıldığı Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarında parkuru tamamlayarak ilk 10’a giren tecrübeli sporcu, bu yıl hedefini ilk üç olarak belirledi.

Yozgatlı Milli Yüzücü Rahmi Ersoy, bu yıl 35’incisi düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na iddialı bir şekilde hazırlanıyor. 20 Ağustos’ta yapılacak yarışlara katılacak 2 bin 641 sporcu arasından sıyrılmak isteyen tecrübeli sporcu, çalışmalarını Yozgat Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda sürdürüyor.

“HEDEFİM İLK 3’E GİRMEK”

türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 26 kamu kurumunun ortak çalışmasıyla 1989 yılından bu yana düzenlenen, dünyanın en yeterli açık su yüzme organizasyonu olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na 1.331 kişi katıldı. yerli, 1310 yabancı, Türkiye dahil 77 ülkeden 1000 yabancı. 903 erkek, 738 kadın sporcu olmak üzere toplam 2.641 yüzücü katılacak. Son iki dönemdir Asya’dan Avrupa’ya uzanan yarışlara katılan ve parkuru tamamlayarak ilk 10 sporcu arasına giren Yozgatlı milli yüzücü Rahmi Ersoy, bu yıl hedef belirleyerek girmek istediğini söyledi. ilk üç Yozgat’ta 13 yaşında geçirdiği trafik kazasında sağ kolunu kaybeden 32 yaşındaki milli yüzücü Rahmi Ersoy, Yozgat’ta düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na Genç ve Gençlerle katıldı. Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda hazırlanıyor. Yozgat Şehir Hastanesi’nde görev yapan milli yüzücü Rahmi Ersoy, 2017 yılında Yozgat’ta havuzun açılmasıyla yüzmeye başladığını ve yüzmeyi hiçbir şekilde bırakmadığını söyledi. Yurt içinde düzenlenen birçok yarışmaya katılarak dereceler elde eden Ersoy, son olarak Alanya’da düzenlenen Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışlarından Yozgat’a madalya ile döndü. Alanya’da düzenlenen yarışmalarda Uzun Kulvar 100 ve 200 metre kelebek stillerinde altın madalya kazanan Ersoy, kendi yaş grubunda Türkiye birincisi, 1500 metre Açık Deniz yarışlarında ise kendi yaş grubunda 6. oldu.

“SON İKİ YILDIR AÇIK SU YARIŞLARINA GİDİYORUM”

Milli yüzücü Rahmi Ersoy, Yozgat’ta yaşadığını ve 2017 yılından bu yana Paralimpik yüzme branşlarıyla aktif olarak ilgilendiğini belirterek, şunları söyledi:

“2020 yılında milli sporcu ünvanını aldım. Paralimpik yüzmede milli sporcu, milli grup sporcusuyum. Son iki yıldır açık su yarışlarına katılıyorum. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği yarışlara katıldım. birçok ilde çok değerli başarılar elde ettim.Son iki yıldır katıldığım Samsung Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışına şu anda katılıyorum.20 Ağustosta yapılacak yarışa hazırlanıyorum.Onun için hazırlıklarımı sürdürüyorum. Son iki yılda bu yarışa katıldığımda ilk on içindeydim ve 6.5 kilometrelik parkuru saatte tamamladım.Benim de katılacağım bu yarışta daha iyi dereceler elde etmek için çalışmaya devam edeceğim. bu yıl içinde. “

“6 GÜNDE YOĞUN BİR HIZLA DENEYİYORUM”

Ersoy, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaz dönemi spor Okulların faaliyetleri gereği yüzme eğitimi alan minik sporcularla birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. “Yozgat yarı olimpik yüzme havuzunda antrenörümle birlikte üzerime düşeni yapmaya çalışıyoruz” diyen Ersoy, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yaz programı yoğun olduğu için o çocuk kursiyerlerle programlarıma devam ediyorum. Antrenörlerim de burada bana yardımcı oluyor. Haftada 6 gün 1,5-2 saat antrenman yapıyorum. Yazın yoğun temposundan dolayı hocalarım uyum sağlıyor. saatlerimi.” Tempolu efor harcıyorum. Hafta sonları, outdoor eğitim dediğimiz şeye odaklanıyorum. Bu şekilde haftalık antrenman programım devam ediyor.”

“BU YIL HEDEFİMİZ İLK ÜÇ İÇİNE GİRMEK”

Milli yüzücü Rahmi Ersoy’a antrenman desteği veren Yozgat İl Gençlik ve Spor Yüzme Antrenörü İlker Sefa Onur, milli sporcunun daha başarılı sonuçlar alabileceğini söyledi. Teknik Direktör Onur, “Rahmi ile 6 yıldır çalışıyoruz. 6 yıldır çeşitli yarışlara katıldık, dereceler elde ettik. Rahmi’yi milli takıma gönderdik, Belarus’ta yarışlara gitti, derece yaptı.” Orada son iki yıldır açık deniz yarışlarına katılıyoruz bu sene üçüncüsüne katılacağız inşallah Rahmi’yi kıtalar arası yüzme yarışmasına hazırlıyoruz son iki yılda ilk ona girdi bizim. Bu yılki hedefimiz ilk üçe girmek. Gelenek var ki gönül birinci olmak ister ama hedefimiz ilk üç ve bu yaz temposu, bu yaz sezonu, bu yoğun yaz döneminde Rahmi ile beraberiz. birlikte çalışmaya devam edin. İnşallah diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da emeklerinin karşılığını alacaklar” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

kavakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu