Ekonomi

İstanbul Berber Fiyatları Bölgelere Göre Değişiyor

İstanbul’da berber fiyatları bölgelere göre değişiklik göstermektedir. 3. sınıf berberlerde saç kesim fiyatı 100 liradan başlarken, birinci sınıf berberlerde bu fiyat 500 lirayı buluyor. İstanbul için ortalama berber fiyatı 150 liraydı.

İstanbul saç kesimi fiyatları bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Üç sınıfa ayrılan ve megakentte bölgelere dağıtılan tarifeler 100 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Üçüncü sınıf berberlerde 100 liradan saç kesimi yapılırken, ikinci sınıf berberlerde fiyat 300 liraya kadar çıkıyor. Beşiktaş Nişantaşı Bebek gibi birinci sınıf berberlerin bulunduğu bölgelerde bu fiyat 500 lirayı buluyor. Bunların yanı sıra ekstra bakım da tıraş fiyatını artırmaktadır.

“Tıraş fiyatları bölgeye göre değişir”

Tıraş tarifelerinde her hafta artış olduğunu belirten berber Zafer Telek, “Fiyatlarda her hafta dalgalanma oluyor. Mümkün olduğunca fiyat artışlarını müşterilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Oda tarafından verilen tarife var. , bu tarife uymak zorundayız.Dediğim gibi elimizden geldiğince tıraş olmaya çalışıyoruz.İstanbul’da saç sakal bölümü bölgelere göre fiyat farklılıkları gösteriyor.Bulunduğumuz Yenibosna 3.sınıf ve tarife Burada uygulanan 120 ile 170 lira arası Ortada değişiyor.Şu anda 70 liraya saç tıraşı, 40 liraya sakal tıraşı yapıyoruz.Ayrıca ekstra özen olunca fiyat artıyor.İlk başta fiyatlar yüksek. klas berberler Bebek Nişantaşı gibi yerleri kabul edebiliyoruz burada fiyatlar 400-500 liraya ulaşıyor 2. sınıf berberlerde bu fiyat biraz daha düşüyor 300-400 lira ortası 3. sınıf berberlerde fiyat değişiyor 120-200 lira ortası. Ellerinden geldiğince müşteriyi yönetmeye çalışıyoruz, yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

“Müşterilerimize uygun tarifeler yapmaya çalışıyoruz”

Bölgeler değiştikçe fiyatların arttığını belirten Ahmet Çetinkaya, “Saç bölümünü 150 liradan yapıyoruz, sakala gelince toplam 200 liraya tıraş oluyoruz. Fiyatlar 3 ayda bir odaya göre güncelleniyor. Bu zamları mümkün olduğunca az uygulamaya çalışıyoruz.Benim berber salonumda senede 2 defa arttırıyorum.İnsanları yormadan mümkün olduğunca oda tarifesini yansıtmaya çalışıyoruz.Bahçelievler bölgesi için saç kesim fiyatı 170 lira 150 liraya bir tık ötede yapıyoruz.Saç sakal fiyatı 230 lira ama İstanbul’da toplam 200 liraya tıraş oluyoruz.İstanbul’da ortalama saç kesimi “İlçelerden örnek verirsem” bölgede. Esenyurt için 100 lira Bahçelievler’de 150, Etiler’de 200 lira diyebiliriz.” – İSTANBUL

inegol-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu