Haber

Norveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Oslo’da bir araya geldi

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Norveç’in başkenti Oslo’ya geldi. Görüşmede NATO, Ukrayna’ya destek ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

Norveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’in Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ile Oslo’da bir görüşme yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Bakan Huitfeldt, Finlandiyalı meslektaşı Valtonen’i bugün Oslo’da ağırladı. Norveç ile Finlandiya arasındaki işbirliği hiç bu kadar iyi olmamıştı. Bugün NATO, Ukrayna ve Kuzey Kutbu’na destek dahil pek çok ortak çıkarımız hakkında güzel tartışmalar gerçekleştirdik.” söylendi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen de görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Norveçli meslektaşım Huitfeldt ile Oslo’da mükemmel bir görüşme gerçekleştirdik. Sıcak karşılama için çok teşekkür ederiz! Finlandiya ile Norveç arasındaki bağlar çok güçlü. .Ukrayna, ikili ve İskandinav gündemimizin yanı sıra güncel NATO konularında da güzel görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu